ASIANTUNTIJASI

Sähköautovakuuttamisen ammattilaiset palveluksessasi ja sähköautoilun myytejä murtamassa.

JOONAS MIKKONEN

KAUPPATIETEIDEN MAISTERI

MYYTTI: ”Sähköautot eivät sovi useimpien ajotottumuksiin”

Sähköautojen toimintamatkat ovat kehittyneet merkittävästi viime vuosien aikana. Uusimpien isoakkuisten kantamat yhdellä latauksella ovat jopa 500-600km ja se vastaa keskimääräisen suomalaisen päivittäisellä ajomäärällä lähes kahden viikon ajoja. Halvemman pään sähköautojen kantamatkin alkavat hipoa jo 300km:a, mikä sekin vastaa noin viikon keskimääräisiä ajoja.

Toki välillä ajamme kerralla pidempiä päivämatkoja lomareissuilla yms. jolloin kattava pikalatausverkosto mahdollistaa myös nopeat siirtymiset vaikka auton ajoakku ei olisikaan markkinoiden suurimmasta päästä.

JAAKKO MARJETTA

TRADENOMI (AMK)

MYYTTI: ”sähköautojen lataus on hidasta ja vaikeaa”

Useimpien sähköautojen pikalatauksella saadaan 200 – 400 kilometriä kertalatauksella 30 – 60 minuutissa. Pitkillä matkoilla sähköautoa voi ladata pikalatureilla, yhdistäen sen kahvipaussiin tai ruokailuun.

Suomalaisten keskimääräinen ajomäärä on noin 50 km päivässä eli kapasiteettia riittää hyvin, vaikka sähköautoa ei lataisi edes joka yö.

Moni on hankkinut sähköauton alunperin kakkosautoksi, mutta huomannut pian, että sähköllä ajetaankin mahdollisuuksien mukaan kaikki arkiajot ajamisen edullisuuden ja miellyttävyyden vuoksi.

AARON ILMAKARI

TRADENOMI (AMK)

MYYTTI: ”Sähköautot jäätyvät pakkasella”

Alunperin ”susirajalta” kotoisin olevana oli minulle yksi suurimmista sähköautoiluun liittyvistä ennakkoluuloista se, että miten sähköautoilu oikein onnistuu kovissa pakkasissa.

Sittemmin minullekin on selvinnyt, että sähköautoilu onnistuu varsin mainiosti myös pakkasessa. Sähköauto on toimintavarma ja ajomatka lyhenee vain hieman.

Tietenkin erityisen kylmät ilmat vaativat myös sähköautoihin lisävarusteita ja erikoisjärjestelyjä, mutta äärimmäisetkään olosuhteet eivät estä sähköautoilua. Yksi mielenkiintoisimmista ratkaisuista on sähköautojen ilmalämpöpumpulla toimiva sisätilojen lämmitys, jolla auton saa ennen ajoa huomattavasti lämpimämmäksi kuin perinteisen polttomoottoriauton.

Nykyisin olenkin bongannut useita sähköautoja ja niiden tyytyväisiä omistajia myös siellä susirajalla!

TUUKKA LEHTIMÄKI

TRADENOMI (AMK)

MYYTTI: ”Sähköautoilla ajavat vain rikkaat”

Sähköautoilijoita löytyy kaikista tuloluokista ja sähköautojen yleistyessä hintataso laskee ja tarjonta parantuu. Sähköautoilu kiinnostaa ihmisiä erilaisista syistä, sillä siinä missä toiselle sähköauto voi olla kehityksen aallonharjalla menemistä, voi toiselle valinta perustua esimerkiksi ympäristöystävällisyyteen tai taloudellisuuteen.

Avaa chat
Tervetuloa! Kuinka voisimme olla avuksi?
Vakuutuskuntoon.fi
Hei, kuinka voisimme olla avuksesi vakuutusasioissa?